Koudschuim Matras

Koudschuim zouden we het hightech schuim van dit moment kunnen noemen. Koudschuim is een polyurethaanschuim dat, vooral voor matrassen, geweldige eigenschappen heeft. Koudschuim heeft van nature een open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ventileert en vocht goed opneemt. Door deze open celstructuur voelt een matras van koudschuim niet warm aan. Kuilvorming komt bij koudschuim matrassen niet voor. Het materiaal heeft een hoog comfort en een zeer lange levensduur. Koudschuim matrassen zijn in de regel goede matrassen met hoogwaardige eigenschappen. De kwaliteitsverschillen zijn echter erg groot en naast een A keuze en B keuze, zijn er zelfs C keuze matrassen op de markt.
Koudschuim matrassen gaan lang mee en hebben een hoog corrigerend vermogen. Dat is het vermogen van de matras om zich zodanig aan te passen aan het lichaam dat het lichaam voldoende ondersteuning krijgt daar waar dat nodig is. Ook biedt koudschuim de beste progressieve tegendruk (hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft). Met andere woorden: koudschuim biedt veel ondersteuning. Het beste is koudschuim in 50, 55 of 60 HR (High Resilience). Lager dan HR 45 kunt u beter vermijden, omdat dit niet zo veerkrachtig is Er zijn grote kwaliteitsverschillen in koudschuim. Deze uiten zich in aanzienlijke verschillen in comfort en prijs. Er zijn vier kwaliteitsverschillen die direct invloed hebben op het comfort, de levensduur en de prijsverschillen: Medische kwaliteit koudschuim A keuze koudschuim B keuze koudschuim Afgekeurd C keuze koudschuim dat eigenlijk versnipperd zou moeten worden (voor kussens) maar helaas ook verwerkt wordt in matrassen De kwaliteitsverschillen zijn voel- en meetbaar en hebben direct effect op het comfort, de houding (ergonomie) en de levensduur.
Pocketveren Pocketveren Pocketveren Traagschuim Traagschuim Traagschuim Koudschuim Koudschuim © Nrv computer service Pocketveren