Verschil.

Alle soorten vulling hebben tot doel de lichaamswarmte te isoleren en zijn hier in principe ook goed toe in staat. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen die zich tijdens het gebruik openbaren. Zo zijn dons en wol als natuurlijke vullingen veel beter in staat het lichaamsvocht op te neme dan bedden met een synthetische vulling die daardoor vaak wat klam aanvoelen. Door zijn, in verhouding, licht gewicht is een donzen kussen/dekbed zeer soepel en zal het zich comfortabel naar uw lichaam voegen.
Van alle soorten vulling zal dons na verloop van tijd ook het meeste volume blijken te houden, terwijl synthetische en wollen dekbedden wat eerder dunner worden en zodoende hun isolerende vermogen verliezen. Zonder twijfel is dons niet de goedkoopste dekbed- en kussenvulling maar als u bedenkt dat een goed donzen dekbed of kussen probleemloos 10 jaar meegaat, dan kijkt u wellicht toch wat anders tegen deze investering aan    De belangrijkste in België voorkomende donskwaliteiten zijn: 15% dons            Samengesteld uit 15% gewichtsaandelen dons en 85% veertjes 65% dons            Samengesteld uit 65% gewichtsaandelen dons en 35% veertjes 90% dons            Samengesteld uit 90% gewichtsaandelen dons en 10% veertjes Omdat het dons prijsbepalend is voor een deken, zal een 90% deken meestal duurder zijn dan een 65% of 15% kussen. Tegelijkertijd is een 90% dekbed wel lichter in gewicht en dus veel comfortabeler in gebruik.
© Nrv computer service Verschil Echt dons Synthetisch Verschil Verschil Echt dons Echt dons Echt dons Synthetisch Synthetisch Synthetisch